Sobie mäso a grécke jablká pod ochranou EK

Brusel 3. mája (TASR) – Európa je bohatšia o dva nové druhy potravín, ktoré sú od pondelka (2.5.) uvedené na rozrastajúcom sa zozname európskych potravín s ochrannou známkou, zaregistrovanou Európskou komisiou (EK). K slovenským dobrotám ako skalický trdelník, zázrivské a oravské korbáčiky či tekovský salámový syr pribudla fínska mäsová špecialita a istý druh gréckych jabĺk. Právo na výrobu a predaj údeného mäsa soba polárneho, známa pod názvom Lapin Poron kylmäsavuliha, tak majú už iba fínski výrobcovia. Grécke jablká Firiki piliou vďaka zemepisnej ochrannej známke EK sú odteraz taktiež už iba záležitosťou gréckych pestovateľov.

(spravodajca TASR Jaromír Novak) pop

REKLAMA

REKLAMA