EURACTIV Podcast | Malo by sa Slovensko stravovať bez mäsa?

EURACTIV Podcast

Európska stratégia Farm to Fork (Z farmy na stôl) vyzdvihuje potrebu prechodu k viac rastlinnému stravovaniu, s nižším zastúpením červeného a spracovaného mäsa. Dôvodom je nielen prevencia závažných ochorení, ale tiež vysoká ekologická náročnosť produkcie týchto potravín. Ako na to zareaguje Slovensko?

Vypočujte si záznam z diskusie, ktorú pripravil portál EURACTIV Slovensko v spolupráci so Slovenskou vegánskou spoločnosťou. Témou bolo tentokrát udržateľné stravovanie.

Z nedávno zverejneného Globálneho indexu potravinovej bezpečnosti vyplynulo, že v porovnaní s ostatnými krajinami Slovensko zaostáva práve v politikách zdravého stravovania. Ako chce teda EÚ a Slovensko reagovať na túto výzvu a je budúcnosť stravovania na Slovensku v Európskej únii vegánska?

Na tému diskutovali:

  • Martin Hojsík, poslanec Európskeho parlamentu (PS / Renew Europe)
  • Zuzana Nouzovská, generálna riaditeľka, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum
  • Ľubomír Tuchscher, výkonný riaditeľ, Slovenské združenie pre značkové výrobky
  • Radek Látal, odborník na vegánsku výživu, Slovenská vegánska spoločnosť

Podcast nájdete v službách:

Soundcloud | Apple podcasty | Google podcasty | Spotify | PodBean | Sticher |

CastBoxOvercast | Podcastadict