Zdravé, šetrné, domáce: Aké potraviny chce Únia

[FOTO TASR/DPA]

Potravinová stratégia EÚ Z farmy na stôl chce zmeniť celý európsky potravinový systém. Európska komisia chce, aby potraviny boli zdravšie, mali menšiu ekologickú a klimatickú stopu a zároveň boli aj dostupné pre všetkých ľudí.

Ako to chce EÚ dosiahnuť? Zhodujú sa tieto ciele s potrebami slovenského agropotravinárskeho sektora? Ako sa na navrhované zmeny pozerajú potravinári?

Partner témy

O téme Poľnohospodárstvo môžeme písať aj vďaka našim partnerom. Ich podpora umožňuje portálu EURACTIV Slovensko investovať odborné kapacity do širšieho a hlbšieho pokrývania vývoja európskych a národných politík a dôležitých tém. Redakčný obsah portálu EURACTIV Slovensko je nezávislý od názorov jeho podporovateľov.

Spolufinancované Európskou úniou

Spolufinancované Európskou úniou. Vyjadrené názory a stanoviská sú však len názormi a stanoviskami autora(-ov) a nemusia nevyhnutne odrážať názory a stanoviská Európskej únie. Európska únia ani orgán poskytujúci grant za ne nenesú zodpovednosť.