Úspešní študenti nazreli do sveta vrcholového manažmentu

Dvadsaťpäť stredoškolákov strávilo dnešný pracovný deň v spoločnosti top manažérov z rôznych oblastí podnikania a štátnej správy. Najaktívnejší študenti programov neziskovej organizácie JA Slovensko dostali túto príležitosť za umiestnenie sa na popredných priečkach v celoslovenských súťažiach.

Leaders for a Day (Jeden deň lídrom) sa teší veľkej obľube samotných manažérov, ktorí vnímajú túto aktivitu nielen z hľadiska spoločenskej zodpovednosti seba a svojich firiem. Deň strávený so študentom im prináša nové a zaujímavé informácie o mladej generácii. Špičkoví manažéri zároveň získavajú prehľad o svojich potenciálnych zamestnancoch, ich kvalifikácii a zručnostiach. Medzi 25 lídrami nechýbal generálny riaditeľ slovenskej pobočky HewlettPackard Enterprise Santiago Aguado, poprední manažéri IBM a AT&T na Slovensku či štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec.

“Projekt Leaders for a Day otvára študentom dvere k vrcholovým manažérom a umožňuje nahliadnuť do ich bežného pracovného života. Študenti tak majú možnosť bližšie spoznať reálne prostredie firmy a bližšie sa pozrieť na problémy, s ktorými vrcholoví manažéri dennodenne zápasia. To im pomôže vytvoriť si realistický obraz o ich vlastnej budúcnosti a lepšie nastaviť očakávania, s ktorými prichádzajú na trh práce, uviedla predsedníčka Správnej rady JA Slovensko Danica Balážová, ktorá bola jednou z tieňovaných lídrov. Ako dodala, pre ňu osobne bol tento deň plný zaujímavých momentov a užitočnej interakcie so študentom, počas ktorého sa dozvedela aj mnoho nových informácií.

Deň pred tieňovaním lídrov absolvovali študenti workshopy na tému štart podnikania a online marketing. Samotný deň strávený s lídrom sa začal biznis raňajkami a všetci účastníci podujatie slávnostne ukončili neformálnym networking koktejlom. Aktivita Leaders for a Day má medzinárodný charakter. Ročne sa tejto aktivity pod záštitou siete Junior Achievement zúčastnia stovky študentov.

“Stráviť jeden deň v tieni lídra je príležitosťou, ktorá študentom rozšíri ich obzory. Osobne som vďaka tejto skúsenosti zistila, aké veľké spektrum schopností musí ovládať niekto, kto je v riadiacej pozícii. Leaders for a Day boli pre mňa dva dni plné skvelých zážitkov”, povedala Alžbeta Bujdošová, študentka Gymnázia Trebišovská 12, Košice, ktorá strávila jeden deň vo firme I-Europa s.r.o., ktorá vydáva portál EurActiv.sk.