Už v piatok zistíme meno najlepšieho slovenského startupu za rok 2017

Najväčšie startupové podujatie na Slovensku opäť privíta približne tisícku inovátorov, investorov, osobností sveta biznisu a technologických nadšencov. O zásadných technologických zmenách v spoločnosti a víťazovi tohtoročných Startup Awards sa dozvieme už tento piatok 1. decembra.

Už siedmy rok v poradí sa budú odovzdávať „oskary“ pre najinovatívnejšie slovenské startupy. Tento ročník sa budú mať nadšenci inovácií naozaj na čo tešiť. Podujatie Startup Awards sa rozširuje a jeho súčasťou bude aj nová konferencia o technológiách budúcnosti FutureNow. Víťaz súťaže získa až 50,000 EUR na podporu svojho startupu. Deň nabitý skvelým obsahom, hosťami a návštevníkmi sa bude tento rok konať v novej budove Slovenského národného divadla.

Tohtoročný víťaz sa pridá do radov firiem ako MultiplexDX, minuloročného víťaza súťaže, ktorá ponúka revolučné možnosti diagnostiky rakoviny. Osem startupov, ktoré budú súťažiť o hlavnú cenu tento rok, bolo vybraných počas intenzívneho celovíkendového „bootcampu“. Tu mali startupy možnosť pracovať na krátkej prezentácii svojho businessu. Práve tento krátky „pitch“ bude kľúčový v rozhodovaní odbornej poroty.

Finalisti siedmeho ročníka Startup Awards:

• Kontentino – Intuitívny nástroj pre správu sociálnych médií pre agentúry a ich klientov
  • Matsuko – Umožnenie virtuálnej teleportácie
  • Minty – Nástroj pre vydavateľov, ktorí hľadajú profesionálnych ilustrátorov
  • Neseda – Prvá stolička, ktorá umožňuje zmenu polôh počas sedenia
  • Netcore (Unimus) – Softvér pre správu a obnovu IT sietí
  • Poetic Studio – Video hra s výnimočným interaktívnym formátom
  • SaftraPhotonics – Efektívne testovanie kvality a bezpečnosti vôd pomocou fotónov
  • Virtual Medicine – Aplikácia pre výučbu medicíny pomocou virtuálnej reality

Tento rok bude taktiež udelené ocenenie pre technologickú firmu, ktorá v uplynulom roku zaznamenala najvýraznejší rast. Cenu získa aj startup s výnimočným riešením spoločenského problému.

Zaujímavým doplnením podujatia bude aj vystavený model celosvetovo známeho lietajúceho auta Aeromobil. Model tohto slovenského vynálezu bude na Slovensku vystavený úplne prvýkrát. Téme revolúcie v automobilovom priemysle sa bude venovať aj konferencia FutureNow. Vitaly Golomb, investor s rizikovým kapitálom, úspešný podnikateľ a autor knihy Accelerated Startup prednesie hlavný „keynote“  príhovor celého podujatia.

Úspechy podujatia za posledných sedem rokov

• Viac ako 500 prihlášok od slovenských startupov
  • Viac ako 100 startupov získalo mentoring počas víkendových bootcampov