Loading Udalosti

« Všetky udalosti

  • This udalosť has passed.

Dobrú chuť v budúcnosti

25.09.2015 00:00
Dátum:
25.09.2015
Čas:
00:00
Organizátor:
Európska noc výskumníkov 2015
Miesto konania:
Stará tržnica, Nám. SNP, Bratislava
WWW:
Oficiálna stránka udalosti

FESTIAL VEDY – EURÓPSKA NOC VÝSKUMNÍKOV 2015
25.8.2015, piatok, 9:00  – 24:00, Bratislava
Diskusia č. 7: DOBRÚ CHUŤ V BUDÚCNOSTI
Miesto konania diskusie: Stará tržnica, Námestie SNP
Čas: 21:40 – 22:40    

Hostia:
– Ing. Jana Moravčíková, PhD., Ústav genetiky a biotechnológií rastlín SAV    
– prof. RNDr. Ján Turňa, CSc., generálny riaditeľ Centra vedecko-technických informácií SR    
– prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD., Oddelenie výživy a hodnotenia potravín (ÚBVOZ FCHPT), STU    
– prof. Ing. Jozef Golian, Dr., Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, SPU    
– Mgr. Martin Hajduch, PhD., Ústav genetiky a biotechnológií rastlín SAV    
– Vladimir Wolf, PhD., MBA, riaditeľ obchodného rozvoja biotechnologickej firmy Trophogen , Washington D.C., USA

Obsah témy:
Dokáže superfunkčný a moderný spôsob stravovania v budúcnosti nahradiť kulinársky zážitok z jedla?
Je GMO hrozba, alebo strašiak?
Kde berú vedci inšpiráciu k tomu, ako geneticky modifikovať potraviny?
Má zmyslel nútiť prírodu produkovať viac, keď v Európe je mimoriadna nadprodukcia potravín?
Je podľa Vás lepšia americká, alebo európska filozofia bezpečnosti potravín?
Naučíme ľudí zdravo sa stravovať, alebo bude jednoduchšie vyvinúť potraviny, ktoré im umožnia pokračovať v ich zlozvykoch?

REKLAMA

REKLAMA